fredag 10 maj 2013

Salsiccibonara 15 propoints


Helg igen. Va härligt det är med dessa veckor med röda dagar mitt i allt. Kan vi inte alltid ha det så?
Idag testar vi en pasta rätt från Ica - jag har bara "viktväktat" till den lite. Sjukt gott, ja riktift håll käften gott blev det.

Salsiccibonara 15 propoints
4 portioner

4 port färsk pasta, gärna fettucini
75 g sockerärter
1 rödlök
1/2 påse salladslök (à 125 g)
ca 300 g färsk salsicciakorv
1 spray olja
salt och peppar
1 tsk timjan
2 dl matlagningsgrädde

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Strimla sockerärterna och koka med dem de sista minuterna av pastans koktid.

Skala och skiva rödlöken. Skiva salladslöken.
Klipp upp korvskinnet och tag ut korvfärsen.

Stek rödlök och korvfärs i oljan en stekpanna ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
Tillsätt timjan, grädde och salladslök och låt puttra ihop ca 3 minuter.

Häll av pastan men spar 1- 1/2 dl pastavatten. Blanda såsen och pastavattnet med pastan i pastakastrullen. Rör om över värme ca 1 minut så att såsen klibbar fast runt pastan. Servera genast.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar