måndag 4 mars 2013

Stekt korv med stuvad vitkål 9 propoints

Måndag igen. Och det märktes på jobbet att sportlovet var slut för idag har det varit sjukt mycket att göra.

Mannen är hos frissan, han börjde se riktigt vild ut. Så en klippning innan vi drar till Dubai nästa vecka var på sin plats.


Ska bli skönt med ett par dagar sol & bad. Vi har vänner som bor där så vi ska bo hos dem ett par dagar och sen på Jumeirah Madinat Mina a Salam. Längtar!

Idag blir det klassiska husmanskost.

Korv med stuvad vitkål 9 propoints
4 portioner

ca 700 gram vitkål
3 dl minimjölk
3 msk mjöl
1,5 msk flytande milda
Salt & vitpeppar

550 gram Ica nötkorv

Strimla vitkålen. Koka upp vatten med rikligt med salt och koka kålen ca 10 min tills den är nästan mjuk. Häll av vattnet.

Smält smör i en kastrull. Pudra över mjölet och tillsätt mjölk lite i taget. Låt koka ca 10 min. Smaka av med salt & peppar. Tillsätt kålen och värm upp.

Skiva falukorven och lägg skivorna på ett teflonark på en plåt. Stek i ugn på ca 225 grader i ca 10-15 min. Vänd efter halva tiden. Detta är ett superbra sätt att spara points. Att steka falukorv i en stekpanna brukar kräva mycket fett. Nu slipper man det.

Servera korv med vitkål och valfria tillbehör.





Over & out!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar