söndag 10 mars 2013

Köttfärslimpa 10 propoints

Härlig söndag va? Solen skiner & vintern gör allt för att inte släppa taget. Skit samma om ett par dagar åker vi till varma Dubai och hoppas våren hittat hit tills vi kommer hem.

Igår var maken på pokerkväll och jag hos grannarna och kollade Mello. Serverades en mycket god pasta med bacon, spenat, tomat & rödlök. Enkel att göra men nog lite dyr i pointsen pga bacon. Men åååå så god, Till pastan hade hon gjort eget vitlöksbröd. Mums, sånt jag ALDRIG äter annars. Så lyxigt!



Idag testar vi att göra favorit köttfärslimpan lite slankare, med Milda mat extra 4%. Blev gott det oxå och lite smalare :-)
Såsen blir ju lite annorlunda i konsistensen men det var helt ok.


Pappas & mammas goda kötttfärslimpa 10 propoints
4 portioner

500 g nötfärs 10%
ca 2 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 krm malen ingefära
2 krm colmans senapspulver
1 ägg
1 msk finhackad gul lök
4 msk buljong
3 msk skorpmjöl

2 dl köttbuljong
1,5 dl matlagningsgrädde 4%
2 tsk svartvinbärs gele

8 potatisar

Blanda skorpmjölet med ägget, 4-6 msk buljong och kryddorna. Tillsätt färsen rör ihop väl.
Forma färsen till en limpa och lägg den på ett välsmort eldfast fat.

Sätt in i nedre i ugn 225 g ca 15 min eller tills köttet börjar få färg. Tillsätt buljongen och grädden vid sidan o färsen. Sänk teperaturen till 170 grader och grädda ytterligare 25-30 min under ösning.

Häll av skyn från färsen och sila i en kastrull. Späd ev med mer vätska. Låt såsen koka ihop och tillsätt lite gele och soya för färgens skull. Vill ni ha mer smak kan man tillsätta lite mer ingefära.

Servera med kokt potatis.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar