söndag 3 mars 2013

Pulled pork sandwich med cole slaw 15 propoints

Idag har vi äntligen gett oss på att göra Pulled pork. Känns som halva Sverige har hakat på den här trenden. Vi har ju dock ett eget minne av Pulled pork efter att ha förälskat oss i detta makalöst goda kött när vi var i USA.

Pulled pork is a form of barbecue in which pork, usually shoulder cut (sometimes referred to as Boston butt) or mixed cuts, is cooked using a slow cook method. With these extended times at low temperatures, the meat becomes tender enough that it can be "pulled", or easily broken into individual pieces.


Pulled pork sandwich med cole slaw 15 propoints

Cole slaw 1 propoints
8 portioner

600 gram vitkål
2 morötter
1 1/2 rödlök
2 dl fraiche 5%
4 msk lättmajonnäs
Salt
Svartpeppar
Cayennepeppar
Worscestershire sauce

Strimla kål, morötter & lök tunt. Blanda med majonnäs, fraiche & kryddor. Låt stå och dra, gärna ett dygn.


Pulled pork 14 propoints (räkna bara hälften av såsen då man inte använder allt)
5 portioner

1 kg fläskkarre i bit
3 dl rökig Barbequesås
2 dl vatten
2 msk kalvfond
2 gul lök
2 vitlöksklyftor
Valfri rub - kryddmix
Salt

Gnid in köttet med rub & salt. Lägg i en ugnstålig stekgryta. Blanda barbequesås, vatten & fond och häll över köttet. Klyfta lök & vitlök och lägg i grytan. Lägg lock på grytan och ställ in i ugn på 125 grader. Stek i ca 4-5 timmar. Köttet är klart när det faller sönder när man drar i sär det med gaffel.

När köttet är klart drar man isär köttet, blandar det med lite av såsen och serverar med bröd & diverse tillbehör. Tex sallad, lök, gurka & tomat.






1 kommentar:

  1. Mycket enkelt och bra recept som jag kommer att använda mig av flera gånger. Det finns bara en risk - matkoma!!!!
    Tack Cissi!

    Mvh. Heidi

    SvaraRadera