Idag var man tillbaka på jobbet efter en härlig vecka i Dubai. Det var verkligen skönt med sol & bad men här hemma håller vintern oss i ett stadigt grepp, brr! Bjuder på lite härliga bilder från vår resa.
Utsikt från vårt rum på Mina a salam. |
Fick ligga på solstolen och läsa bästa boken! |
Burj Khalifa |
Burj Al arab |
Härlig utsikt från Executive lounge på hotellet |
Afternoon tea ingick - inte bra för vikten! |
Vår underbara strand |
Vårt rum på Mina a salam |
Atlantis |
En morgonpromenad på 6 kilometer |
Dubai marina
|
Varit fullt upp på jobbet så det var skönt att komma hem och bl serverade en smaskig sallad. Nu är det bra mat som gäller framöver då det slarvats ordentligt på semestern.
Lyxig sallad med hummer & räkor 8 propoints
1 Hummer
150 gram räkor med skal
4 små potatisar
1 knippe grön sparris
1/2 pkt sockerärtor
Tomat
Gurka
Romansllad
Salladslök
Dill
1 skiva formfranska
2 tsk olja
2 msk fettfri majonnäs
1 msk fraiche 5%
Pepparrot
Salt & peppar
Vitlökspulver
Citron
Gör en dressing av majonnäs, fraîche, pressad citron, hackad dill, salt & peppar.
Tärna brödet och spraya med lite olja och krydda med salt & vitlökspulver. Rosta i ugnen i ca 200 grader i 10 min.
Koka potatis och stek sedan i lite olja, och krydda med salt & peppar.
Koka sparris, skala räkor & ta ut hummer ur dess skal.
Lägg salladsblad, potatis, gurka, tomat, hackad salladslök, sockerärtor & sparris på tallrikar.
Toppa med hummer, räkor & krutonger. Garnera med riven pepparrot & dill. Servera med dressing.
MUMS!!
Hej igen och tack för svar! Jo tack, du har redan lyckats leverera mer :-) Idag gjorde jag fläskfilen med philadelphiaost, soltorkade tomater och skinka samt savoykål och det var helt underbart!! Får en känsla av att du har lite kockutbildning i bakgrunden... Vet inte om du gillar glass men här kan jag tipsa om ett recept på matlagningsyoghurt och mellanmjölk som är helt underbart. (Alltså slår Haägen-Dazs)
SvaraRaderaLätt vaniljglass
(ca 3 portioner)
1 vaniljstång/4-6 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl mellanmjölk
1 dl socker/rårörsocker
3 äggulor
Blanda innehållet från vaniljstången/vaniljsockret med matlagningsgrädde och mjölk i en kastrull. Låt precis koka upp och ta sedan av från värmen. Låt dra så länge du har tålamod att vänta. Vispa äggulor och socker till en vit och fluffig blandning. Hetta upp gräddsmeten igen så att den nästan precis kokar och sila därefter ner den, lite i taget, i äggfluffet under vispning. Fortsätt vispa så att allt blandar sig och häll därefter smeten i en tjockbottnad kastrull, gärna lite bredare. Sjud smeten på låg värme under ständig omrörning tills den tjocknar något, ca 10 minuter. Häll då glassmeten i en skål och låt svalna. Rör om då och då. Kör i glassmaskin ca 15-25 min (till önskad konsistens) och servera genast!
Vet inte pointsen men det kan väl inte vara så mycket?
Tack för tipset. Och jo lite kock utbildning finns i bakgrunden, men har aldrig jobbat med det. Men har ju stort intresse.
SvaraRaderaFetttfri majjo!? I like!
SvaraRaderaBra recept men bilderna kan ni ju stoppa upp! Birka-13
Birka 13 - Fettfri majjo, tack vare dig ;)
SvaraRadera