Fredrik fastnade för en sallad som de gjorde på Mitt kök på Nyhetsmorgon i morse, så han svängde ihop den idag. Mycket poäng för att vara en sallad men helt klart värt det.
Tonfisksallad med matvete 13 propoints
2 portioner
1 tonfisk i vatten
3/4 dl mathavre
vatten enligt anvisningar på paketet
1/2 gurka, tärnad
1 liten avocado, mosade
6 små kvisttomater, klyftade
1/2 rödlök, finhackad
1/2 salladshuvud, plockat
1 1/2 msk dijonsenap
1 1/2 msk balsamico vinäger
1 1/2 msk rapsolja
1/2 dl mandel
Salt att smaksätta med
Koka mathavren enligt anvisningarna på paketet.
Blanda balsamico och senap till dressingen, vispa i oljan sist, salta.
Blanda gurka, tomat, rödlök, avocado och sallad med den kokta mathavren samt lite av dressingen.
Häll bort oljan från tonfisken och vänd runt tonfisken i dressingen.
Lägg den på salladen och toppa med hackad mandel.
Lägg den på salladen och toppa med hackad mandel.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar