Det är måndag och idag har jag varit på gymet. Dax att komma igång igen nu efter semestern. Till middag blir det asiatiskt, en wok!
Biffwok med nudlar 8 propoints
6 portioner
500 gram lövbiff
1 msk olja
2 msk Kinesisk soya
4 msk hoisinsås
2 msk sweet chili sås
4 msk hoisinsås
2 msk sweet chili sås
1 dl vatten
Blanda soja med olja i en skål. Blanda ner köttet, ställ åt sidan och marinera 30 minuter. Vänd köttet ofta.
Woka köttet på hög värme cirka 2 minuter tills köttstrimlorna är brynta runtom. Woka köttet i omgångar om det behövs. Ta upp köttet ur pannan och ställ åt sidan.
Hetta nu upp grönsakerna, tillsätt köttet och woka cirka 2 minuter tills allt är blandat och genomvarmt. Blanda ner hoisinsås, sweet chili och 1 dl vatten. Koka upp och låt sjuda 2-3 minuter tills såsen tjocknar. Rör ner kokta nudlar och värm upp.
1 röd lök
1 gul lök
1 gul lök
Broccoli
Sockerärtor
2 Morot
2 vitlöksklyftor
Champinjoner
1 förpackning glasnudlar
Blanda soja med olja i en skål. Blanda ner köttet, ställ åt sidan och marinera 30 minuter. Vänd köttet ofta.
Koka broccolin lätt. Woka vitlök och lök. Tillsätt morötter, broccoli & sockerärtor. Allt ska bara bli lagom krispigt. Ställ åt sidan.
Woka köttet på hög värme cirka 2 minuter tills köttstrimlorna är brynta runtom. Woka köttet i omgångar om det behövs. Ta upp köttet ur pannan och ställ åt sidan.
Hetta nu upp grönsakerna, tillsätt köttet och woka cirka 2 minuter tills allt är blandat och genomvarmt. Blanda ner hoisinsås, sweet chili och 1 dl vatten. Koka upp och låt sjuda 2-3 minuter tills såsen tjocknar. Rör ner kokta nudlar och värm upp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar