lördag 19 januari 2013

Helstekt ryggbiff med parmesanbakad rotselleri, gräddkokt savoykål och rödvinsås 11 propoints



Helstekt ryggbiff med parmesanbakad rotselleri, gräddkokt savoykål och rödvinsås

4 portioner

800-1000 gram ryggbiff i bit
salt & peppar

1 rotselleri
2 tsk milda culiness
Salt
Färsk timjan
12 msk riven parmesanost

Skala rotsellerin. Lägg sellerin på ett smörpapper. Häll på smör, salt och timjan. Slå in i ett paket och stek i ugn ca 15 minuter på 225 grader.
Ta ut ur ugnen och ta ut sellerin ur paketet. Skär i lagom tjocka skivor och lägg på plåt. Baka i 100 grader 1-1,5 timme. Mot slutet strör du över osten och höjjer värmen lite.




Gräddkokt savoykål 
4 portioner


1 stort savoykålshuvud
1 scharlottenlök
1 msk milda culiness
1/2 dl vitt vin
2 dl matlagningsgrädde 15%
Salt & peppar

Strimla savoykålen. Kålen krymper oerhört mycket vid tillagning. Finhacka scharlottenlök och fräs den tillsammans med kålen i smöret en stund. Håll på vin & grädde och låt puttra. Smaksätt med salt, vitpeppar och ev lite socker/sötningsmedel. Detta tar ca 20 min. S

Rödvinsås - 1 propoints per portion
4 portioner


Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skiva morot. Smält socker i en kastrull tillsammans med lök och vitlök. Rör om och tillsätt sedan balsamvinäger, kalvfond, rött vin och vatten. Låt allt koka ihop
till ca 5 dl återstår. Sila av löken. Smaka av med salt och red ev med maizena.



Salta & peppra köttet. Stek hastigt i het panna runt om. Kör in en stektermometer och in i ugnen tillsammans med sellerin. Stek till ca 57 grader för medium. Ca 1 timme. Ta ut och skär upp i fina skivor.

Servera köttet med rotsellerin, savoykål, rödvinsås och kokta sockerärtor.







Snuskigt gott! Over & out!


2 kommentarer:

  1. Tack för alla goda recept! Jag får många tips av dig :)

    SvaraRadera
  2. Roligt att höra, det som är meningen! Att gå ner i vikt ska inte behöva vara tråkigt, då tappar man lusten.

    SvaraRadera