torsdag 6 december 2012

Mezzaluna med krämig svamp & skinka 12 propoints

Idag var det lite enklare att ta sig till jobbet och en något mindre stressig dag då Arlanda mer eller mindre funkade som normalt, vilket innebär mindre strul för våra kunder. Skönt.

Var och stor handlade efter jobbet, blev lite smått & gott inför jul. Ska till å baka lite i helgen så håll ögonen öppna efter mitt recept på Lussebullar, eller mitt och mitt, syrrans faktiskt, något modifierat. 


Idag blev det snabbt & lätt med färsk pasta.

Mezzaluna med krämig svamp & skinka 12 propoints
2 portioner

250 gram mezzaluna riccota & spenat el liknande.
70 gram philadelfia gräslök 11%
50 gram rökt skinka
5 champinjoner
1 gul lök
1 tsk olja
2 dl grönsaksbuljong
Persilja
Salt & peppar
2 msk riven parmesan

Hacka löken och vitlöken och stek den mjuk i olja. Fräs skinka & svamp. Koka ihop buljong och Philadelphia, salta & peppra.  Tillsätt skinka & grönsaker.

Koka pastan enl anvisning på förpackningen. Häll av och vänd försiktigt ner pastan i såsen. 

Lägg upp pastan och toppa med finhackad persilja & riven parmesan.

Så galet jäkla gott & enkelt




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar