lördag 8 december 2012

Lördagsmys! Shopping, god mat och mys!

Idag har vi varit runt och handlat lite julklappar. Upptäckte även fröjden med att handla klapparna på nätet, billigt, avslappnat  inga köer.


Var en sväng förbi julmarknaden här i Spånga, bara crap måste jag säga haha




Idag har vi mys... med god mat!


Råbiff 5 propoints
2 portioner

100 gram malet kött tex innerfilé eller flankstek
1 äggula 
2 msk hackad rödlök
1 tsk kapris
1 tsk hackade cornichons
1 msk hackad persilja
1 tsk Fransk senap
Salt & svartpeppar
Cognac
Tabasco
Woschestershiresås
2 skivor rostat bröd

Blanda alla ingredienser efter tycke & smak. Lägg en biff på varje brödskiva, garnera, ät & njut.



Tornedos med rotsaker & trattkantarellsås 10 propoints
2 portioner

2 tornedos a 150 gram
50 gram förvällda trattkantareller
1 scharlottenlök
1 tsk smör
1 msk mjöl
1 dl matlagningsgrädde 15%
1 dl minimjölk
Cognac
Kalvfond
Salt & peppar.

Rotsaker i ugn
2 potatis
1 palsternacka
1 morot
1/2 liten rotselleri
1 gul lök
1 tsk olja
1 tsk honung
Salt & peppar
Vitlök & örter

Skala potatis, lök och övriga rotsaker och lägg i ugnsform på ett teflonark. Spraya med lite olja och krydda. Stek i ugn ca 25 min på ca 225 grader 

Fräs hackad scharlottenlök & svanp i lite smör. Pudra med mjöl och späd med mjölk & grädde. Låt koka ihop och smaksätt med cognac, fond och kryddor. Koka ihop till god smak. 

Salta & peppra köttet rikligt.

Stek köttet snabbt på het panna. Sätt i en stektermometer och kör i ugn tills köttet når ca 57 grader för medium rare.

Servera med rotsaker, sockerärtor & kantarellsås.





Nu är jag mätt så soffan nästa. Ha en go kväll, imorgon ska vi BAKA :-)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar