Var en sväng förbi julmarknaden här i Spånga, bara crap måste jag säga haha
Tornedos med rotsaker & trattkantarellsås 10 propoints
2 portioner
2 tornedos a 150 gram
50 gram förvällda trattkantareller
1 scharlottenlök
1 tsk smör
1 msk mjöl
1 dl matlagningsgrädde 15%
1 dl minimjölk
Cognac
Kalvfond
Salt & peppar.
Rotsaker i ugn
Fräs hackad scharlottenlök & svanp i lite smör. Pudra med mjöl och späd med mjölk & grädde. Låt koka ihop och smaksätt med cognac, fond och kryddor. Koka ihop till god smak.
Idag har vi mys... med god mat!
Råbiff 5 propoints
2 portioner
100 gram malet kött tex innerfilé eller flankstek
1 äggula
2 msk hackad rödlök
1 tsk kapris
1 tsk hackade cornichons
1 msk hackad persilja
1 tsk Fransk senap
Salt & svartpeppar
Cognac
Tabasco
Woschestershiresås
2 skivor rostat bröd
Blanda alla ingredienser efter tycke & smak. Lägg en biff på varje brödskiva, garnera, ät & njut.
2 portioner
2 tornedos a 150 gram
50 gram förvällda trattkantareller
1 scharlottenlök
1 tsk smör
1 msk mjöl
1 dl matlagningsgrädde 15%
1 dl minimjölk
Cognac
Kalvfond
Salt & peppar.
Rotsaker i ugn
2 potatis
1 palsternacka
1 morot
1/2 liten rotselleri
1 gul lök
1 tsk olja
1 tsk honung
Salt & peppar
Vitlök & örter
Skala potatis, lök och övriga rotsaker och lägg i ugnsform på ett teflonark. Spraya med lite olja och krydda. Stek i ugn ca 25 min på ca 225 grader
Fräs hackad scharlottenlök & svanp i lite smör. Pudra med mjöl och späd med mjölk & grädde. Låt koka ihop och smaksätt med cognac, fond och kryddor. Koka ihop till god smak.
Salta & peppra köttet rikligt.
Stek köttet snabbt på het panna. Sätt i en stektermometer och kör i ugn tills köttet når ca 57 grader för medium rare.
Stek köttet snabbt på het panna. Sätt i en stektermometer och kör i ugn tills köttet når ca 57 grader för medium rare.
Servera med rotsaker, sockerärtor & kantarellsås.
Nu är jag mätt så soffan nästa. Ha en go kväll, imorgon ska vi BAKA :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar