lördag 8 december 2012

Liten Janssons Frestelse - 4 propoints

Vi börjar så smått förbereda inför julen då jag jobbar rätt mycket ända in på jul.

Janssons frestelse är en klassiker på julbordet! Förra året testade jag ett viktväktar recept, blev inte så lyckat så i år blev det lite mer fett. Hellre äta mindre av det istället.

Detta är ett bra och enkelt recept. Byt ut vispgrädden mot mellangrädde så blir den mindre fet.
Jag gör en väldigt liten laddning då vi bara är 4 personer till jul och detta är inget vi äter massor av, lite men ack så gott.

Kolla in köksredskapet, ett arvgods från Fredriks mormor, så cool.




Janssons Frestelse - 4 propoints
4 portioner

1/2 gul lök
1 msk smör
700 gram strimlad potatis
1 burk ansjovisfiléer (à 55 g)
1/2 krm vitpeppar ur kvarn
2,5 dl grädde 27%
1 msk ströbröd
smörklickar

Sätt ugnen på 200°.
Klyv och skiva löken, fräs den mjuk och glansig i smör.
Varva potatis, lök och ansjovis i en liten smord ugnssäker form.
Peppra, häll lite ansjovisspad samt grädde. Strö över lite ströbröd och
lägg på små smörklickar och grädda 50-60 minuter i nedre delen
av ugnen.

Vi gjorde även en Fredriks frestelse eftersom maken inte gillar ansjovis, vi bytte helt enkelt ut ansjovisen mot två skivor strimlad julskinka. Samma antal propoints.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar