Lussebullar ca 3 propoints styck
32 stycken
1 pkt saffran
2 1/2 dl mellanmjölk
25 gram jäst
50 gram margarin
1/4 tsk salt
1 1/2 dl socker
1 dl skållad finhackad sötmandel (ca 60 gram)
1/2 dl russin
8 1/2 dl Vetemjöl special
125 gram Kesella 1%
Uppvispat ägg
ca 1 msk Pärlsocker
Finhackad sötmandel
Skålla och finhacka sötmandel .
Stöt saffranet med lite socker i en mortel.
Smula jäst i en degbunke.
Smält smör och tillsätt mjölk. Ljumma till 37 grader
Häll blandningen över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt saffran.
Blanda socker, salt, kesella, russin och sötmandel och tillsätt till degspadet.
Tillsätt nästan allt mjöl och arbeta snabbt ihop degen blank och smidig så den släpper från bunken. Tillsätt ev mer mjöl.
Låt jäsa under duk i 40 minuter.
Baka ut till ca 32 små kusar och lägg på plåtar. Garnera med russin. Låt jäsa övertäckta ca 40 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och garnera med hackad sötmandel & pärlsocker. Grädda mitt i
ugnen på 225 grader i ca 6 1/2 minuter.
Dessa blir så otroligt saftiga och goda och trots att man inte gör dem så stora så är dom tillräckligt stora så man inte blir förbannad. Baka och njut trots att du är Viktväktare.
Over & out!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar