tisdag 20 november 2012

Ljummen lövbiffsallad 6 propoints

Efter en helg fylld av god mat, onyttig mat och massor av champagne är man åter tillbaka i verkligheten och med det tillbaka till propointsberäknad mat.

Nytt recept med asiatiskt touch! Börjar visst gilla det.

Ljummen lövbiffsallad 6 propoints
4 portioner

100 g blandad sallad
100 g skivade champinjoner
1/2 gurka 
500 g strimlad lövbiff 
2 tsk olivolja 
2 skivad rödlök 
1 skivad vitlöksklyfta 
100 g broccolibuketter 
1 strimlad röd paprika 
150 g sockerärter 
150 g färsk spenat
60 gram fetaost 10%

Dressing:
6 msk teriyakisås 
3 msk balsamvinäger 
2 tsk fransk senap 
4 msk vatten

Blanda samman dressingen. 

Fördela salladen, svampen och gurkan på två tallrikar.

Bryn köttet hastigt i het stekpanna i hälften av oljan. Häll över på ett fat och ställ åt sidan så länge. 
Fräs lök, vitlök och broccoli i resten av oljan. Tillsätt paprika och sockerärter och låt dem fräsa med någon minut. 
Häll i dressingen och vänd ner spenaten och köttet. Fördela över salladen. Garnera med tärnad fetaost.





Over & out!


2 kommentarer:

  1. Ni verkar ha haft det gött, i dubbel bemärkelse, i Paris! :) Jag är inget fan av asiatisk mat men det här receptet såg både gott ut och verkar lätt att göra! Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Vassego! Paris var underbart, kanske inte för vikten men va fan, man lever bara en gång!

    SvaraRadera