lördag 24 november 2012

Bruschetta, pasta Salccicia & Smal pannacotta

Denna helg har vi goda vänner från Varberg på besök. Igår lagade vi lite middag hemma, främst Fredrik som stod i köket mest faktiskt.

Mozzarella gratinerad bruschetta 5 propoints
4 portioner

8 skivor baguette
16 cocktailtomater
2 klyftor vitlök
1/2 lite gul lök
Basilika
1 tsk olja
Salt & peppar
120g mozzarella

Klyfta tomater och hacka lök och vitlök. Blanda med basilika, kryddor och olja. Lägg på lätt rostade brödskivor lägg ost över. Gratinera i ca 8 min i ugn 225 grader.





Färsk pasta salccicia 14 propoints
4 portioner

500gram färsk pasta papardelle persilja & vitlök
320 gram salccicia av bra kvalitet
2 klyfta vitlök
2 scharlottenlök
2 tsk olja
12 st färska champinjoner
6 urkärnade körsbärstomater
2 dl vitt vin
2 dl matlagningsgrädde Max 15%
Hackad färsk persilja
Salt & peppar

Tag ur korven ur skinnet och fördela i små bitar. Finhacka löken, skiva champinjoner och fräs allt detta med lite olja ett par minuter.

Tillsätt tärnade tomater & vin och koka ihop. Slå på grädde och låt puttra ett par minuter.

Koka pasta enl anvisningen på förpackningen.

Vänd ner persilja och den nykokta pastan i såsen.

Servera ev med lite riven parmesan på toppen.




Smalare pannacotta 6 propoints
4 port

2 gelatinblad
3 dl Kelda® matlagningsgrädde
½ dl strösocker
2 dl Arla Köket® matyoghurt
1 vaniljstång
Hallon eller jordgubbar till garnering.

Blötlägg gelatinet i minst 5 min i kallt vatten. Koka upp grädde, socker & vaniljstång.
När grädden kokat upp, dra av den från plattan, och rör ner gelatinbladen så de löser sig. Sila av.
OBS! Grädd- och gelatinblandningen får inte koka- då skär den sig!
Tillsätt yoghurt.

Häll upp i små glas, Låt stelna i kyl minst 3 tim. 

Servera & toppa med färska bär.

Till detta serverade vi ett jättegott dessertvin, Nivole. Lite mousserande.


Idag blir det utgång, middag på Södra sällskapet och kanske en liten barrunda efter!

Over & out!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar