Mozzarella gratinerad bruschetta 5 propoints
4 portioner
8 skivor baguette
16 cocktailtomater
2 klyftor vitlök
1/2 lite gul lök
Basilika
1 tsk olja
Salt & peppar
120g mozzarella
Klyfta tomater och hacka lök och vitlök. Blanda med basilika, kryddor och olja. Lägg på lätt rostade brödskivor lägg ost över. Gratinera i ca 8 min i ugn 225 grader.
Färsk pasta salccicia 14 propoints
4 portioner
500gram färsk pasta papardelle persilja & vitlök
320 gram salccicia av bra kvalitet
2 klyfta vitlök
2 scharlottenlök
2 tsk olja
12 st färska champinjoner
6 urkärnade körsbärstomater
2 dl vitt vin
2 dl matlagningsgrädde Max 15%
Hackad färsk persilja
Salt & peppar
Tag ur korven ur skinnet och fördela i små bitar. Finhacka löken, skiva champinjoner och fräs allt detta med lite olja ett par minuter.
Tillsätt tärnade tomater & vin och koka ihop. Slå på grädde och låt puttra ett par minuter.
Koka pasta enl anvisningen på förpackningen.
Vänd ner persilja och den nykokta pastan i såsen.
Servera ev med lite riven parmesan på toppen.
Smalare pannacotta 6 propoints
4 port
2 gelatinblad
3 dl Kelda® matlagningsgrädde
½ dl strösocker
2 dl Arla Köket® matyoghurt
1 vaniljstång
3 dl Kelda® matlagningsgrädde
½ dl strösocker
2 dl Arla Köket® matyoghurt
1 vaniljstång
Hallon eller jordgubbar till garnering.
När grädden kokat upp, dra av den från plattan, och rör ner gelatinbladen så de löser sig. Sila av.
OBS! Grädd- och gelatinblandningen får inte koka- då skär den sig!
Tillsätt yoghurt.
Häll upp i små glas, Låt stelna i kyl minst 3 tim.
Servera & toppa med färska bär.
Till detta serverade vi ett jättegott dessertvin, Nivole. Lite mousserande.
Till detta serverade vi ett jättegott dessertvin, Nivole. Lite mousserande.
Idag blir det utgång, middag på Södra sällskapet och kanske en liten barrunda efter!
Over & out!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar