Och det här var helt galet gott. Smakrikt, vackert och underbart. Vilken kock han är min man.
Kasslerbakelse provencale a´la Fredrik 11 propoints
2 portioner
250 gram Kassler med fett bortskuret
4 potatisar
1 burk champinjoner
2 schalottenlök
1 msk hackad persilja
50 gram Philadelphia vitlök & gräslök 22% ( skulle varit den magrare men den var slut)
20 gram riven parmesanost
Färsk Basilika
1-2 tsk olja
Börja gärna tillreda rödvinsåsen den blir bara bättre ju längre den får koka. Det bästa med rödvinsås är att typ all alkohol kokar bort så man behöver inte räkna så mycket på vinet.
Skala potatis och skiva. Lägg ett teflonark i en form och lägg skivorna på. Spraya med lite olja, salt & svartpeppar och in i ugnen på 225 grader i ca 15 min.
Hacka schalottenlök & champinjoner och fräs i lite olja tills löken är mjuk.
Skiva kassler i tunna skivor, 3 per portion, och stek snabbt i stekpanna.
Dags att montera: Bre lite ost på de två första skivorna kassler, toppa med skivor av potatis, basilika blad, svamp och lökblandning och sist lite parmesan. Upprepa detta med följande lager. Sista lagret tar du endast kassler bred med ost, potatis, basilika och toppa med rikligt av parmesanost.
In i ugnen och gratinera ca 10 minuter i 250 grader.
Servera med rödvinssås (1 propoints, medräknat i totalen) och sallad.
Smaskens så det är inte klokt.
Vilket konstverk.
Imorgon jobbar jag sent så middagen består nog av tacos. Kommer nog bli lite tyst på bloggen ett par dagar nu. Men om inte annat så kommer jag blogga om besöket på Frantzen/Lindberg på lördag. Så håll er i närheten.
Over & out!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar