tisdag 25 juni 2013

Kycklingsouvlaki med rostad potatis, tzatsiki & sallad 10 propoints


Idag är det så varmt & skönt ute. Blir grillning såklart.


Kycklingsouvlaki med rostad potatis, tzatsiki & sallad 10 propoints
2 port

Kycklingsouvlaki
300 g kycklingfilé
1 1/5 msk olja
1 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta
1 tsk oregano
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Rostad potatis
4 färskpotatis
1 spray olja
Salt & peppar

Skrubba potatisen och dela i bitar & lägg på teflon. Krydda och stek i ugnen ca 25 minuter på 225 grader

Sallad
50 g mix sallad
30 g fetaost max 10%
Sockerärtor
Röd lök
Tomater
Gurka

Tzatziki:
1/4 gurka
1 dl turkisk eller grekisk yoghurt
1/2 vitlöksklyfta
Salt

Skär kycklingen i tärningar. Blanda ihop resterande ingredienser till souvlakin till en marinad och lägg kycklingen i denna. Marinera ett par timmar eller över natten.

Fortsätt med tzatzikin. Riv gurkan grovt och pressa ur vattnet. Blanda med yoghurten, pressad vitlök och lite salt.

Fixa potatisen & salladen.

Trä upp den marinerade kycklingen på blötlagda grillspett. Stek eller grilla tills kycklingen är genomstekt, ca 5 min.

Tips!! Om du låter köttet rinna av och inte penslar det under grillning behöver man inte räkna poängen!

Ät & njut!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar