Vitkålen försvinner inte av sig själv så vi lagar lite mer mat med vitkål. Fräscht & gott.
Pankopanerad laxfilé med wokad vitkål 11 propoints
2 portioner
2 laxfiléer (ca 125 g/styck)
1/2 msk olja
salt och peppar
2 msk pankoströbröd
40 g sockerärtor
300 g vitkål
1-2 morot
1 bit purjolök
1 tsk olja
1 tsk hoisinsås
Salt & peppar
Dressing:
2 msk ljus sirap
2 msk japansk soja
1 tsk ättika
1 tsk sesamolja
1/2 tsk rostade sesamfrön
Blanda ingredienserna till dressingen i en skål, ställ åt sidan.
Strimla sockerärtorna fint på längden, strimla purjolöken, moroten och vitkålen. Stek i panna med lite olja tills det är lagom krispigt. Salta & peppra.
Salta och peppara laxfilerna på båda sidor. Lägg pankoströbröd på en tallrik, panera ena sidan på laxen i ströbrödet, tryck till så att det fastnar och stek den panerade sida på medelvärde i olja. När brödet är frasigt, vänd och stek på andra sidan tills laxen är klar.
Servera den nystekta laxen tillsammans med grönsakerna & den goda dressingen.
2 portioner
2 laxfiléer (ca 125 g/styck)
1/2 msk olja
salt och peppar
2 msk pankoströbröd
40 g sockerärtor
300 g vitkål
1-2 morot
1 bit purjolök
1 tsk olja
1 tsk hoisinsås
Salt & peppar
Dressing:
2 msk ljus sirap
2 msk japansk soja
1 tsk ättika
1 tsk sesamolja
1/2 tsk rostade sesamfrön
Blanda ingredienserna till dressingen i en skål, ställ åt sidan.
Strimla sockerärtorna fint på längden, strimla purjolöken, moroten och vitkålen. Stek i panna med lite olja tills det är lagom krispigt. Salta & peppra.
Salta och peppara laxfilerna på båda sidor. Lägg pankoströbröd på en tallrik, panera ena sidan på laxen i ströbrödet, tryck till så att det fastnar och stek den panerade sida på medelvärde i olja. När brödet är frasigt, vänd och stek på andra sidan tills laxen är klar.
Servera den nystekta laxen tillsammans med grönsakerna & den goda dressingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar