Skulle egentligen varit på en säkert fantastisk 40 års fest men jag låter kroppen bli ordentligt frisk istället. Tråkigt men ibland måste man vara klok också.
Torskrygg med prästostpuré, stekta kantareller och pepparrotscrème 10 propoints
2 portioner
300 g torskfilé
1 l vatten
1/2 dl salt
Pepparrotscrème:
1 dl crème fraîche 5%
1 msk pepparrot, riven
1/2 msk citronjuice
salt och vitpeppar
Potatispuré
400 g mandelpotatis
3/4 dl mjölk
1 msk milda culiness
vitpeppar
1 msk milda culiness
vitpeppar
salt
1/2 dl prästost max 17%, riven
2 1/2 dl kantareller
2 tsk milda culiness
Rårörda lingon
Blanda vatten och salt och dela torskfilén i 2 bitar, rimma den i lagen i minst 10 minuter men gärna mycket längre. Bryn torskbitarna i lite smör i stekpanna och kör klart dom i ugn, 150 grader till en innertemp av 57 grader.
Pepparrotscrème:
Blanda ingredienserna till crèmen och smaka av med salt och vitpeppar. Låt den gärna dra ett par timmar före servering.
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten, cirka 20 minuter. Häll av vattnet, pressa potatisen genom en purépress ner i en skål. Vispa ner smör och upphettad mjölk till en luftig puré med ballongvisp. Smaka av med riven ost, salt och peppar.
Servering:
Bryn kantarellerna och krydda med salt och vitpeppar. Lägg upp torsken på tallrikar och servera med potatispurén, kantareller, pepparrotscrème och rårörda lingon.
1/2 dl prästost max 17%, riven
2 1/2 dl kantareller
2 tsk milda culiness
Rårörda lingon
Blanda vatten och salt och dela torskfilén i 2 bitar, rimma den i lagen i minst 10 minuter men gärna mycket längre. Bryn torskbitarna i lite smör i stekpanna och kör klart dom i ugn, 150 grader till en innertemp av 57 grader.
Pepparrotscrème:
Blanda ingredienserna till crèmen och smaka av med salt och vitpeppar. Låt den gärna dra ett par timmar före servering.
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten, cirka 20 minuter. Häll av vattnet, pressa potatisen genom en purépress ner i en skål. Vispa ner smör och upphettad mjölk till en luftig puré med ballongvisp. Smaka av med riven ost, salt och peppar.
Servering:
Bryn kantarellerna och krydda med salt och vitpeppar. Lägg upp torsken på tallrikar och servera med potatispurén, kantareller, pepparrotscrème och rårörda lingon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar