Pastagratäng 12 propoints
6 portioner
2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk olja till stekning
500 g köttfärs
1 förpackningar passerade tomater
2 dl vatten
Basilika
1 msk rödvinsvinäger
Buljongpulver
Kalvfond
flingsalt
400 g pasta, t ex penne eller fusilli
3 dl riven ost max 10%
1 mozzarella
Ugn: 200°
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den gula löken i en gryta med olja. Tillsätt färs & vitlök och stek tills köttfärsen smular sig. Tillsätt tomater, buljong & fond och vatten och koka under lock, ca 20 minuter. Riv ner basilikabladen och smaka av med vinäger och salt.
Koka pastan och häll av kokvattnet. Blanda pastan med hälften av köttfärssåsen och 1 dl ost.
Lägg lite av pastan i en smord ugnsfast form. Häll på mer sås, ost och skivad mozzarella. Upprepa tills alla ingredienser är slut. Avsluta med ett lager riven ost.
Gratinera mitt i ugnen tills gratängen har fin färg, ca 20 minuter och servera med en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar