Jaha jag undrar om det är meatweek det här? Vi har så mycket kött i frysen så man får ju använda lite av det som finns så här kommer ännu ett recept med just - kött!
Skinkschnitzel med champinjonsås 10 propoints
2 portioner
300 gram skinkinnanlår
4 potatis
200 gram färska champinjoner
1 tsk milda culiness
1-2 scharlottenlök
1/2 vitlöksklyfta
En skvätt madeira eller sherry
1/2 msk mjöl
1 dl matlagningsgrädde max 15%
1 dl lättmjölk
Kalvfond
Salt & vitpeppar
Hacka lök & vitlök. Dela svampen i bitar.
Fräs lök & vitlök i lite smör, tillsätt svampen. Låt fräsa till vätskan kokat ur. Pudra över mjöl och späd med vin, mjölk & grädde. Smaka av med kryddor & buljong. Skvätt ev i lite soya för färgens skull.
Salta & peppra köttet och stek hastigt i het panna. Servera med kokt potatis, broccoli & champinjonsås.
Enkelt & gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar