tisdag 9 oktober 2012

Rotfruktspytt med rödbetscreme 11 propoints

Igår var det invägning på VV. Och äntligen var det ett hopp i rätt riktning. Ner 1,4 kilo. Tjoho!

Idag var det Fredriks "hitta på ny maträtt" dag och i vanlig ordning bjöd han på ett mästerverk. Vi bjuder så gärna på receptet.

Rotfruktspytt med rödbetscreme 11 propoints
4 portioner

600 gram potatis
100 gram kålrot
100 gram rotselleri
100 gram palsternacka
200 gram morötter
1 purjolök
1 gul lök
500 gram kassler utan fett
135 gram nötkorv 12%
4 äggulor
Pepparrot


Kryddblandning

4 tsk olja
Färsk timjan
Färsk persilja
1/2 pressad citron
Salt & peppar

Hacka örter och mixa med olja och citron. Rör ner i pytten ca 5 min efter att ni stoppat in den i ugnen.

Rödbetscreme

100 gram rödbetor
2 msk fraîche 5%
20 gram fetaost Max 10%
Salt & peppar

Mixa allt till en slät crème. Smaka av med salt & peppar.



Sätt ugnen på 250 grader. Skala och skär grönsaker i ca 1 cm stora kuber. Hacka lök.
Tärna kassler & korv och stek hastigt.

Lägg rotfrukterna och lök på ett teflonpapper i en långpanna. Salta. Tillaga mitt i ugnen ca 5 min.

Tillsätt skivad purjo, korv, kassler och kryddblandning. Tillaga högt upp i ugnen i ca 15 min.

Servera pytten med en rå äggula, rödbetscreme och riven pepparrot.


Smaklig spis hälsar herr & fru Lind











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar