Onsdag, mitt i veckan och det närmar sig helg. Så skönt.
En vanlig dag på jobbet bara, ingen som ringde å sa jag vunnit en miljon på lotto, inga förseningar på SL, kors i taket. Nä en helt vanlig dag. Och vad passar bättre på en sådan dag än pasta??
Giovanni Rana har ju fantastiska pasta. Dom kostar lite i points men gör man vegetarisk sås/ tillbehör så funkar det. Och gott blir det.
Färskpasta fylld med ricotta & spenat serverat med krämiga grönsaker 11 propoints
2 portioner
1 paket tortellini spenat & ricotta 250gram
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1/2 dl fraich 5%
1 msk kalvfond
6-8 små plommontomater
Hackad bladpersilja
Salt & peppar
4 msk parmesan
Koka upp pastavatten.
Stek klyftad lök mjuk. Tillsätt pressad vitlök. Lägg i klyftade tomater och stek en stund.
Koka pastan enl anvisningarna.
Tillsätt fond & fraiche och låt koka ihop. Salta & peppra.
Rör i pastan i såsen. Tillsätt hackad persilja.
Lägg upp på tallrik och toppa med riven parmesanost.
Ja det där blir sådär " håll käften gott"
Over & out!
Länge sedan det här receptet postades, men jag snubblade över det på nätet och lagade det ikväll- och jisses vad gott! Det går in i receptsamlingen! Mums!
SvaraRaderaHÄRLIGT, det är inte utan att jag måste börja googla mina egna recept när jag får idé torka, det där lät gott & har helt glömt bort det receptet. Haha
SvaraRaderaTrevlig helg!