Entrecote är verkligen inte den köttbit Viktväktarna skulle rekommendera men jag tycker det är sååååå sjukt gott så det är värt de extra poängen. Och när man äter det med slanka tillbehör som vi gör så blir ju inte rätten så dyr i poäng räknat.
Vi ville ha en förrätt oxå så vi fixa en liten toast Skagen
Toast Skagen 4 propoints
2 st
400g färska räkor
1 msk lättmajonnäs
1/2 msk fraiche 5%
1/2 msk hackad rödlök
Dill
Salt, peppar & citron
1 liten bit rostat bröd
Rör ihop allt och lägg på toast. Garnera med citron, dill och rödlök.
Entrecote, jordärtskockspure och balsamicosås 8 propoints totalt
2 portioner
2 entrecote á 150 gram - 6 propoints per portion
Balsamicosås 1 propoint per portion
2 portioner
1 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
1/2 dl balsamvinäger
1 dl rött vin
2 dl vatten
2 msk kalvfond
1 tsk olja
Salt & peppar
Hacka lök och fräs i lite olja. Häll på vin, balsamico, fond och vatten. Låt koka ner till ca 1,5 dl återstår. Salt & peppra. Sila såsen.
Jordärtskockspure 1 per portion
2 portioner
4-5 jordärtskockor
1/2 msk flytande margarin
1 msk milda extra 4%
Salt & peppar
Skala jordärtskockorna.
Skär dem i likstora grova bitar och koka dem i saltat vatten tills de är helt genomkokta och mjuka. Häll av vattnet 0ch mixa jordärtskockorna med mixerstav.
Tillsätt grädde, smör, salt och peppar. Var försiktig med vätskan då purén gärna kan bli för lös! Tillsätt grädden i omgångar för att hitta rätt konsistent. Krydda till önskad smak.
Salta & peppra entrecote och stek hastigt i minimalt med fett.
Idag stekte vi även lite champinjoner till, kokade lite sockerärtor och lyxade med ugnsstekta tomater med mozzarella.
Lyxigt och gott, precis som det ska vara. Man ska ta vara på livet och njuta. Och hoppas att jag med min blogg visar att det går att samtidigt leva nyttigt.
Over & out.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar