måndag 26 mars 2012

Fetaost biffar med varm potatissallad 10 propoints

Hallå där,

Så var man tillbaka i verkligheten. Dateweekend blev en succé. Fredrik trodde vi skulle till nån herrgård. Hade lagt in många rökridåer inför vår helg så han hade inte en susning. Vi drog till Hamburg.

När vi väl kom till Arlanda lät jag inte honom se boarding pass, så fram till boarding visste han inte vart vi skulle. Väl ombord mot Köpenhamn så trodde han ju att det skulle bli Ströget. Haha lurad igen, en snabb mellanlandning och vi satt på planet mot Hamburg.


En mycket nöjd Cissi checkade in på Fairmont Vier Jahrezeiten med sin glada fästman. Fick ett jättefint rum, stort och härligt.





Hamburg var verkligen en härlig stad och solen sken hela helgen. Det har blivit mycket att äta och dricka och sena kvällar på berömda Reeperbahn. En riktigt lyckad helg. Vågen sa ju genast ifrån, men så är ju livet eller hur? Nu är det tillbaka till vardagen och nyttig och propointsberäknad mat. Kommer vara på banan i ett naffs.





Dagens recept kommer från Viktväktarna, hittade det förra våren och blev stormförtjust. Hade inga rädisor idag men det gick fint fint med lite ärtskott istället. Så enkelt att göra och så fräscht.


Fetaostbiffar med varm potatissallad 10 propoints

4 portioner

  • 400 gram nötfärs
  • 1 äggula
  • 50 gram fetaost max 10%
  • 600 gram potatis
  • 2 morötter
  • 1 röd lök
  • 10 rädisor
  • 2 msk persilja
  • 1 tsk oregano
  • 2 msk flytande margarin
  • 2 msk olja
  • Salt & peppar

Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.

Blanda färs, äggula, smulad fetaost, oregano, persilja, salt och peppar. Forma till biffar och stek i margarin. Dela rädisor, morötter och lök. Blanda det med potatisen och olja. Krydda med salt och svartpeppar. Servera till biffarna.


Over & out









3 kommentarer:

  1. Vilken härlig resa, vad kul att överraska på det sättet :-)
    Det receptet ska jag spara, lät jättegott!

    SvaraRadera
  2. HEJ!

    har precis hittat till din blogg, kommer att använda dina recept. Så glad att jag hittade hit. Nu ska jag gå ner i vikt med hjälp av dina recept.
    Bästa bloggen!

    SvaraRadera
  3. Tack för härlig feedback! Kämpa på!

    SvaraRadera