söndag 12 april 2015

Köttfärsbiffar med kokt potatis och löksås 12 propoints

Både herr & fru Lind är förkylda men med lite kraft lyckades vi få ihop en middag. Favorit i repris... mums!!

Köttfärsbiffar med kokt potatis och löksås 12 propoints
4 portioner

500 gram köttfärs
1 st ägg
2 msk köttbuljong
1/2 gul lök hackad
1 krm salt & peppar

8 potatis

Stekt lök i gräddsås
2 gul lök, tunnt skivad
2 dl matlagningsgrädde
1 dl lättmjölk
2 msk köttbuljong
2 msk japansk soya
1 krm salt, vitpeppar
1 spray olja

Koka potatis.

Blanda alla ingredienserna för pannbiffen väl i en bunke. Forma till biffar och stek i ugn ca 10 min på 225-250 grader. Vänd efter halva tiden.

Bryn den skivade löken i lite olja tills den fått lite färg & blivit mjuk. Häll över ingredienserna för såsen och blanda väl.
Låt sjuda ca 10 minuter tills den tjocknat en aning. Lägg i biffarna på slutet tillsammans med stekskyn. Salta och peppra efter smak.

Servera med kokt potatis & broccoli.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar