Köttfärsbiffar med kokt potatis och löksås 12 propoints
4 portioner
500 gram köttfärs
1 st ägg
2 msk köttbuljong
1/2 gul lök hackad
1 krm salt & peppar
8 potatis
Stekt lök i gräddsås
2 gul lök, tunnt skivad
2 dl matlagningsgrädde
1 dl lättmjölk
2 msk köttbuljong
2 msk japansk soya
1 krm salt, vitpeppar
2 gul lök, tunnt skivad
2 dl matlagningsgrädde
1 dl lättmjölk
2 msk köttbuljong
2 msk japansk soya
1 krm salt, vitpeppar
1 spray olja
Blanda alla ingredienserna för pannbiffen väl i en bunke. Forma till biffar och stek i ugn ca 10 min på 225-250 grader. Vänd efter halva tiden.
Bryn den skivade löken i lite olja tills den fått lite färg & blivit mjuk. Häll över ingredienserna för såsen och blanda väl.
Låt sjuda ca 10 minuter tills den tjocknat en aning. Lägg i biffarna på slutet tillsammans med stekskyn. Salta och peppra efter smak.
Servera med kokt potatis & broccoli.
Bryn den skivade löken i lite olja tills den fått lite färg & blivit mjuk. Häll över ingredienserna för såsen och blanda väl.
Låt sjuda ca 10 minuter tills den tjocknat en aning. Lägg i biffarna på slutet tillsammans med stekskyn. Salta och peppra efter smak.
Servera med kokt potatis & broccoli.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar