Kycklingsallad med ädelost och bacon 8 propoints
4 portioner
500 g Kycklingfilé
1/2 msk olja
2 klyftor Vitlök
1 tsk Grillkrydda
1 pkt Bacon
Isbergssallad
Machésallad
4 st Tomat
1 st Gurka
1 st Lök, rödlök
1 st Äpple
40 st Vindruvor
40 g Ädelost 30%
1 st Apelsin
Skär kycklingen i skivor. Lägg i en skål och blanda med olja. Pressa i vitlök. Häll i grillkrydda och blanda så att kycklingen får kryddor runt omkring sig. Stek köttet i en stekpanna. Stek bacon knaprigt. Lägg på en bit hushållspapper så att fettet rinner av.
1 st Lök, rödlök
1 st Äpple
40 st Vindruvor
40 g Ädelost 30%
1 st Apelsin
Skär kycklingen i skivor. Lägg i en skål och blanda med olja. Pressa i vitlök. Häll i grillkrydda och blanda så att kycklingen får kryddor runt omkring sig. Stek köttet i en stekpanna. Stek bacon knaprigt. Lägg på en bit hushållspapper så att fettet rinner av.
Bryt isbergssallad i bitar och lägg på ett fat tillsammans med machésallad. Skala och skiva gurka. Skär tomaterna i bitar och lägg på. Hacka rödlök och strö över. Lägg på den stekta kycklingen. Krossa bacon till ett strössel och strö över. Dela vindruvor i hälften och lägg på. Riv äpplet och strö över. Smula över ädelost. Pressa över saften från apelsin.
Krydda med salt och peppar.
Krydda med salt och peppar.
Ser hur gott ut som helst! Måste provas! :-)
SvaraRaderaKram
//Cattie