Bildbevis
Påskafton som det var så blev det påskbuffe. Vissa saker är ju slanka och vissa mindre slanka, men är det påsk så är det. Och mamma & pappa Viktväktar ju inte så det måste ju finnas lite gosaker för alla på buffen. En perfekt ursäkt för att få äta tex rödbetssallad ;)
1 gul lök
1 tsk margarin
12 st ansjovisfilér
2 dl matlagningsgrädde 4%
2 dl lättmjölk
2 msk ströbröd
Strimla löken och fräs den mjuk, utan att den tar färg, i margarin.
Strimla potatisen i matberedaren
Varva potatis, lök och ansjovis i en ugnsform. Börja och sluta med potatis.
Blanda samman mjölk, grädde och ansjovisspad, häll det över potatisen.
Strö över ströbröd och tillaga i ugn 200° ca 50 min.
Fredrik hade lagat egna köttbullar, jag lagt in löksill, lätt Onsala korv, leverpastej, rödbetssallad, 11% brie, ägghalvor med räkor, påskskinka, prinskorv, ost, bröd, lax osv
Julmust light & lite nubbe. Till dessert gjorde jag äppelknyten med vaniljglass.
En trevlig & god påsk helt enkelt.
Vi spelade TP långt in på småtimmarna, gick som vanligt skitdåligt för mig, och grymt bra för Fredrik. Kampen stod nog mellan min far & Fredrik.
Så smarrigt allt såg ut!!
SvaraRaderaDuktiga du som sprang, kanske Tjejmilen nästa år?? ;)
Kram Mia
Tjejmilen är inget för mig, gillar inte jippon med så mycket folk. Mest trång och jäkligt. Men en mil det ska jag nog klara av iaf framåt hösten ;))
SvaraRaderaKram