Blev en svart gryta. Hade gärna fått någon i färg men en svart har ju fördelen med att vara tidlös och den här grytan lär hålla i många många år.
Fransk Fläskfilégryta med råstekt potatis 11 propints
4 portioner
500 gram fläskfilé
10 champinjoner
3 charlottenlök
10 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
8 tunna skivor rökt skinka
2,5 dl matlagningsgrädde 15%
2 tsk fransk senap
1-2 msk kalvfond
3 cl Calvados
2 tsk soja
Dragon
Salt & peppar
Putsa fläskfilén och skär i cm-tjocka skivor. Salta & peppra och bryn dem snabbt i en stekpanna. Lägg åt sidan.
Stek svamp, vitlök, lök , skinka och purjolök.
Häll på grädde, senap, fond och soja. Låt sjuda några minuter. Tillsätt ev lite vatten och smaka av med salt , peppar, dragon & calvados. Koka ihop.
Strax före servering tillsätter man köttet och låter det koka upp och bli varmt.
Servera med valfri potatis, gärna råstekt och en god sallad.
Over & out
Vad roligt att grytan kom fram och receptet låter mycket gott. Jag fick också en svart och hade också gärna sett en med färg. Men man får inte begära för mycket när man får den gratis, eller vad säger du? Ha det gott / Nadja
SvaraRadera