tisdag 3 april 2012

Gratinerad blomkål med kassler 11,5 propoints

Att komma hem till ett nystädat hem är underbart, när dessutom fönstren är putsade oxå då är det vår. Eller? Nä det verkar kung Bore inte ha fattat. Så kallt. Tråkigt inför påsken.

Idag blev det husmanskost så det heter duga.

Gratinerad blomkål med kassler 11,5 propoints

2 portioner

1 litet blomkålshuvud
3 dl lättmjölk
1,2 msk milda culiness
2 msk mjöl
1 dl riven ost Max 10%
1 äggula
400 gram kassler
Salt & peppar

Dela blomkålen i mindre buketter. Förväll i lätt saltat vatten ett par minuter.
Smält smör och rör ner mjöl. Tillsätt mjölk, lite i taget. Koka ihop en stund och smaka av med salt & peppar. Tillsätt ev lite spa från blomkålskoket.
Rör ner hälften av osten och äggula. Sjud ett par minuter. Får ej koka.

Lägg blomkål i en ugnsform. Häll över såsen och strö resten av osten över.
Gratinera i ugn 250 grader i ca 10 minuter.

Servera med stekt kassler.

Jummie.

Over & out!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar