En blogg om min kamp mot kilona med Viktväktarna men framför allt en möjlighet att dela med mig av mina recept på god lyxig mat som ofta är propoints beräknade. Viktigt att veta att de flesta recept är beräknade efter det gamla systemet, inte det nya med smartpoints.
söndag 28 juli 2013
Grillad fläskytterfile med potatis & ananassås 11 propoints
Då var vi hemma i Sverige igen efter tre härliga veckor i Thailand. Det har solats, badats & ätits massa god mat. Bjuder på lite härliga bilder.
Älskar att resa men det är alltid underbart att komma hem också.
Vi har bott på lite olika hotell och de flesta var lyckade budgetval faktiskt.
Bangkok - Dream hotel. Grymt bra läge & bra pris. Trevlig frukostbuffe.
Dream hotel - design!
Koh Phangan, Haad rin - Palita lodge.
Läget är bra men rummen var sådär i standard. Mycket bra mat i restaurangen.
Palita lodge
Koh Phangan, Thong nai pan noi beach - Santhiya. Lyxhotell på egen strand med närhet till lilla byn. Egen poolvilla. Världsklass.
Santhiya sovrum
Poolen vid villan
Koh tao, Sairee beach - Wind beach resort. Läget var oslagbart. Vi hade rum i nybyggda hus som var mycket frächt. Bra pris!
Wind beach resort
Koh samui, Chaweng beach - Chaweng garden beach hotel. Grymt bra läge vid stranden. Shino room, snyggt & fräscht.
Shino room
Idag har vi haft en härlig dag. Sov ut ordentligt efter den långa flygresan igår och började dagen med en 5 kilometers joggrunda. Var riktigt tungt efter en semester i lathetens tecken. Men det är bara på att, 3 veckor kvar till vi ska springa midnattsloppet, 1 mil.
Sen har vi fixat i trädgården, tvättat & grillat. Bjuder på dgens middag som inte är nån nyhet direkt men måste ju bara påminna er om den fantastiskt goda ananassåsen som är så god till grillat kött.
Grillad fläskytterfile med potatis & ananassås 11 propoints
2 portioner
400 gram fläskytterfile
Marinad
4 färskpotatis
Ananassås 3 propoints
4 port
2 dl matyoghurt max 8%
4 ananasringar
2 msk lätt majonnäs
½ röd lök
1 tsk senap, gärna grov
en liten näve hackad gräslök
½ tsk salt
3 varv på pepparkvarnen
Blanda yoghurt med majonnäs och senap.
Blanda ner mixad ananas och hackad lök i såsen.
Smaksätt med salt och peppar, hacka ner gräslöken och blanda i.
Skiva/tärna köttet och lägg i marinad i ett par timmar. Trä på spett och grilla ett par minuter på varje sida.
Servera med en god sallad, kokt potatis och ananassås. Tänk på att du inte behöver räkna points för marinaden om du låter överflödig marinad rinna av köttet.
Chaweng beach
Hel grillad majs på beachen - 12:-
Koh Phangn - Sunrise beach
Koh Phangan - Haad rin beach
Party - bucket!
Etiketter:
hotell,
kötträtter,
propoints,
Resor,
såser,
varmrätter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar