Tror inte många följer denna bloggen längre med tanke på dess inaktivitet, jag använder den numera mest som en egen receptbok.
Nu är jag dock på en viktresa igen. Tyvärr så har jag ju gått upp en hel del sedan bröllopet för 10 år sedan. Men sedan i höstas pågår kampen att återgå till bröllopsvikten inför 10 åriga bröllopsdagen.
Och vi kör viktväktartänket såklart. Har gått ner en hel del och har faktiskt satt målet lägre än för tio år sedan, då jag inte var helt nöjd när vi väl gifte oss. Kampen är på!
Och vi kör viktväktartänket såklart. Har gått ner en hel del och har faktiskt satt målet lägre än för tio år sedan, då jag inte var helt nöjd när vi väl gifte oss. Kampen är på!
Här är ett smarrigt recept som vi testat med lax innan och nu med kyckling, så gott & enkelt.
Går även bra att byta lax mot kycklingfilé
2 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
6 soltorkade tomatbitar
2 styckfrysta laxfiléer utan skinn (eller ca 300 gram kyckling)
ca 70g färsk babyspenat
1/2 dl torrt vitt vin
1 1/2 dl magrare grädde
1 tsk maizena
1 msk tomatpuré
salt, peppar
Tillbehör:
Kokt potatis /råstekt till kyckling
Grovhacka den gula löken och låt den mjukna i smör i en stekpanna. Strimla soltorkade tomater på längden och lägg i en skål. Pressa i vitlöken och låt den värmas i 1 minut med löken i pannan. Skrapa sedan ner allt i skålen med soltorkade tomater.
Skär bort skinnet från laxen om den har det. Smält en stor klick smör i pannan och ha ner laxfiléerna. Salta och peppra. Stek laxen hastigt på båda sidor och sprid sedan ut babyspenaten runt om. Slå på vitt vin och låt det fräsa in någon minut.
Fördela ut lök och soltorkade tomater i pannan. Blanda grädde med maizena och tomatpure och ha ner i pannan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar