4 portioner
Biffar:
500 g nötfärs 10%
1 st ägg
1/2 dl vatten
2 klyftor vitlök, pressade
1/2 dl finhackad persilja
1 tsk oregano
1 tsk salt och peppar
75 gram smulad fetaost fett 10 %
2 spraj olja
Sås:
2 dl mat yoghurt max 8%
1/2 msk honung
1/2 Citron, rivet skal & saft
Salt & peppar
Tabbouleh:
2 dl bulgur
2 finhackade tomater
2 hackade salladslökar eller rölök
1 finhackad gurka
1 dl hackad persilja
1 dl hackad mynta
1/2 dl olivolja
1 citron, finrivet skal & saft
Salt & svartpeppar
Rör ihop såsen & ställ kallt.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackning och låt den svalna något. Blanda med resten av ingredienserna. Smaka av med salt & peppar.
Servera biffarna med tabbouleh & sås.
2 dl mat yoghurt max 8%
1/2 msk honung
1/2 Citron, rivet skal & saft
Salt & peppar
Tabbouleh:
2 dl bulgur
2 finhackade tomater
2 hackade salladslökar eller rölök
1 finhackad gurka
1 dl hackad persilja
1 dl hackad mynta
1/2 dl olivolja
1 citron, finrivet skal & saft
Salt & svartpeppar
Rör ihop såsen & ställ kallt.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackning och låt den svalna något. Blanda med resten av ingredienserna. Smaka av med salt & peppar.
Blanda nötfärs, ägg, vatten, vitlök, persilja, oregano, salt, peppar och till sist fetaosten. Forma färsen till ca 8 biffar.
Stek dem på oljad plåt i ugn på 250 grader i ca 10-15 min.
Servera biffarna med tabbouleh & sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar