Färsbiffar i gräddig tomatsås
4 port
Färsbiffar i gräddig tomatsås är härliga köttfärsbiffar i en krämig sås av tomater, grädde och soja.
500 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 dl mellangrädde
1 tsk soja
smör till stekning
Till servering
basilika eller persilja
hackad rödlök
kokt potatis
Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl och mjölk. Forma till stora biffar, 1 per portion.
Stek biffarna i smör i en stekpanna i ca 5 minuter.
Häll av vätskan från tomaterna och blanda med grädde och soja. Häll tomatblandningen runt biffarna i pannan. Låt dem puttra i 3-4 minuter.
Till servering: Servera med hackad basilika eller persilja, hackad rödlök.. Kokt potatis är gott till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar