Hejsan,
Idag testades ett nytt grillrecept, lånade detta recept från Monica Ahlberg. Smöret var fantastiskt. Äter man bara en sallad till så blir det inte så farligt många points då man inte behöver räkna marinaden. Men idag var det lördag & då gick vi all in!
Grillad flankstek med grillsmör 15 propoints2 portioner
1 bit flankstek (ca 400 gram)
Marinad:
1/4 dl balsamvinäger1/4 dl olja1/4 dl soja1 vitlöksklyfta, krossadFlingsalt och nymalen svartpeppar
1/4 dl balsamvinäger1/4 dl olja1/4 dl soja1 vitlöksklyfta, krossadFlingsalt och nymalen svartpeppar
Blanda samman och låt köttet marinera i minst 30 minuter.
Grillsmör.
30 g rumsvarmt smör15 g marinerade soltorkade tomater1/2 vitlöksklyftaFlingsalt och nymalen svartpeppar
30 g rumsvarmt smör15 g marinerade soltorkade tomater1/2 vitlöksklyftaFlingsalt och nymalen svartpeppar
Finhacka tomaterna till smöret. Blanda samman med pressade vitlöksklyftor och rumsvarmt smör. Salta och peppra. Lägg upp på ett smörpapper och forma till en rulle, lägg i frysen fram till servering.
Potatis:
4 potatisar
Blandade örter, tex gräslök, persilja & timjan.
1 tsk olja
salt & svartpeppar
Tvätta potatisen och dela i bitar, ringla över lie olja, salta & peppra. Stek i ugn på teflonark i ca 25 minuter. Tillsätt hackade örter de sista 7 minuterna.
4 potatisar
Blandade örter, tex gräslök, persilja & timjan.
1 tsk olja
salt & svartpeppar
Tvätta potatisen och dela i bitar, ringla över lie olja, salta & peppra. Stek i ugn på teflonark i ca 25 minuter. Tillsätt hackade örter de sista 7 minuterna.
Servera den grillade flanksteken med ungsrostad potatis & grillsmör.
Vi lyxade idag och la till en halv majskolv också, är ju ändå lördag.
Vi lyxade idag och la till en halv majskolv också, är ju ändå lördag.
Till dessert blev det grillad ananas. Det receptet kanske dyker upp nån annan gång.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar