Hittade ett nytt recept idag av min husgud Tommy & tänkte dela med mig till er. Helt & hållet slipper ni mig inte. Poppar upp som en gubbe i lådan ibland... eller gumma då!
Allt-i-ett korvgratäng 11 propoints
av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
4 portioner
4 portioner
500 g middagskorv 9%
1 blomkålshuvud
3 tomater
4,5 dl lättmjölk
3,5 msk vetemjöl
2 msk milda culiness
2 dl riven ost max 11%
1 mozzarella
2 klyftor vitlök
1 gul lök
1 krm muskotnöt
Sallad till servering
Skär ner blomkål i buketter, skiva tomater tunt, riv ost, hacka gul lök och vitlök fint.
Börja med bechamelsåsen genom att fräsa smör och vetemjöl i en kastrull, gör det under omrörning och se till att det inte tar tar färg eller bränner.
Slå på mjölk succesivt, den ska binda och tjockna. Låt såsen bubbla under omröring. Smaka av med salt och muskotnöt.
Dela korv i bitar. Fräs lök & vitlök i stekpannan med lite smör och tillsätt korv och blomkål. Fräs en stund på hög värme.
Varva korvfräset, tomater, bechamelsås och ost i en ugnsfastform. Avsluta med lite ost på toppen och baka på 225 grader i ca 15 minuter - 20 minuter.
Låt gratängen komma ner i temperatur innan ni äter och servera tillsammans med lite sallad.
Var helt ok men hade behövts lite mer smak faktiskt.
1 blomkålshuvud
3 tomater
4,5 dl lättmjölk
3,5 msk vetemjöl
2 msk milda culiness
2 dl riven ost max 11%
1 mozzarella
2 klyftor vitlök
1 gul lök
1 krm muskotnöt
Sallad till servering
Skär ner blomkål i buketter, skiva tomater tunt, riv ost, hacka gul lök och vitlök fint.
Börja med bechamelsåsen genom att fräsa smör och vetemjöl i en kastrull, gör det under omrörning och se till att det inte tar tar färg eller bränner.
Slå på mjölk succesivt, den ska binda och tjockna. Låt såsen bubbla under omröring. Smaka av med salt och muskotnöt.
Dela korv i bitar. Fräs lök & vitlök i stekpannan med lite smör och tillsätt korv och blomkål. Fräs en stund på hög värme.
Varva korvfräset, tomater, bechamelsås och ost i en ugnsfastform. Avsluta med lite ost på toppen och baka på 225 grader i ca 15 minuter - 20 minuter.
Låt gratängen komma ner i temperatur innan ni äter och servera tillsammans med lite sallad.
Var helt ok men hade behövts lite mer smak faktiskt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar