Snart helg igen, supersköna veckor med extra ledigheter nu. Man kan inte annat än älska våren. Men ärligt, vart är värmen?
Italiensk korv med basilikarisoni 12 propoints
2 personer
250 g falukorv, max 9%
2 st tomater, marinerade soltorkade
1/2 dl parmesanost, riven
1/4 st basilika, kruka
Basilikarisoni:
70g sockerärter
1 krm svartpeppar, nymald
1/2 dl parmesanost, riven
1/4 st basilika, kruka
1 krm svartpeppar, nymald
1/2 dl parmesanost, riven
1/4 st basilika, kruka
1 dl risoni
1/2 grönsaksbuljong, tärning
1/2 st lök, gul eller röd
Sätt ugnen på 225°. Skär djupa skåror i korven men inte helt igenom. Torka av de marinerade tomaterna med hushållspapper och strimla. Repa bladen från basilikan. Fyll skårorna i korven med tomater och basilika.
1/2 grönsaksbuljong, tärning
1/2 st lök, gul eller röd
Sätt ugnen på 225°. Skär djupa skåror i korven men inte helt igenom. Torka av de marinerade tomaterna med hushållspapper och strimla. Repa bladen från basilikan. Fyll skårorna i korven med tomater och basilika.
Lägg korven i en ugnssäker form och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
Koka risonin i grönsaksbuljongen utan lock ca 11 minuter.
Ansa och strimla sockerärter och lök. Rör ner sockerärter och lök i risonin när 2 min återstår av koktiden. Krydda med peppar. Strimla basilikan och rör ner den i risonin.
Servera risonin till korven med lite grönsaker.
Koka risonin i grönsaksbuljongen utan lock ca 11 minuter.
Ansa och strimla sockerärter och lök. Rör ner sockerärter och lök i risonin när 2 min återstår av koktiden. Krydda med peppar. Strimla basilikan och rör ner den i risonin.
Servera risonin till korven med lite grönsaker.
London 8-10 maj
No 11 Cadogan gardens - mysigt hotell i Chelsea. |
Lunch på Bubbledogs - Champagne & korv! |
Tartufo - härlig Italinare på hotellet. |
Cava och gott i väntan på bord. Att vänta 1 timme på bord på Barrafina är inget ovanligt. Men värt det! |
Nobu - Berkley street
Fördrink & edamebönor. |
Så mycket fantastisk mat. Kan rekommenderas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar