tisdag 12 maj 2015

Italiensk korv med basilikarisoni 12 propoints

I helgen var vi i London, fantastiskt trevligt. Var på ett par bra restauranger, bifogar lite bilder så ni får smaka lite.

Snart helg igen, supersköna veckor med extra ledigheter nu. Man kan inte annat än älska våren. Men ärligt, vart är värmen?

Italiensk korv med basilikarisoni 12 propoints
2 personer

250 g falukorv, max 9%
2 st tomater, marinerade soltorkade
1/2 dl parmesanost, riven
1/4 st basilika, kruka

Basilikarisoni:
70g sockerärter
1 krm svartpeppar, nymald
1/2 dl parmesanost, riven
1/4 st basilika, kruka
1 dl risoni
1/2 grönsaksbuljong, tärning
1/2 st lök, gul eller röd


Sätt ugnen på 225°. Skär djupa skåror i korven men inte helt igenom. Torka av de marinerade tomaterna med hushållspapper och strimla. Repa bladen från basilikan. Fyll skårorna i korven med tomater och basilika.

Lägg korven i en ugnssäker form och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.

Koka risonin i grönsaksbuljongen utan lock ca 11 minuter.

Ansa och strimla sockerärter och lök. Rör ner sockerärter och lök i risonin när 2 min återstår av koktiden. Krydda med peppar. Strimla basilikan och rör ner den i risonin.

Servera risonin till korven med lite grönsaker.






London 8-10 maj


No 11 Cadogan gardens - mysigt hotell i Chelsea.







Lunch på Bubbledogs - Champagne & korv!

Tartufo - härlig Italinare på hotellet.






Cava och gott i väntan på bord.
Att vänta 1 timme på bord på Barrafina är inget ovanligt. Men värt det!




Nobu - Berkley street

Fördrink & edamebönor.










Så mycket fantastisk mat. Kan rekommenderas.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar