Idag har det klippts gräs, tvättats fönster & oljat träpelare.
Dax att avnjuta en grillad middag & få sitta ute och äta. Underbart.
Grillad Biffstek med Barbecuelök & rostad potatis 11 propoints
2 portioner
2 biffstekar à 200 g
salt med röksmak
nymald svartpeppar
Barbecuelök:
2 medelstora rödlökar, skivade
1 dl barbecue hicory sauce
salt och nymald svartpeppar
1 spray olja
10 g smör
Rostad potatis
4 potatis
Purjolök
Persilja
1 spray olja
Kryddor
Börja med att bryna löken i lite olja i en tjockbottnad stekpanna eller gryta och krydda med lite salt och peppar. Tillsätt smöret och barbecuesås och täck med lock. Låt sjuda under lock i 15–20 minuter eller tills löken fått en mjuk och chutneyliknande konsistens. Ställ löken åt sidan.
Dela potatisarna i bitar, spraya med olja och lägg i ugnsform. Krydda. Stek i ugnen på 225 grader i ca 25 min. Tillsätt purjolök & persilja de sista 10 minuterna.
Låt kol brinna ner till en askgrå glödbädd. Stäm av värmen som ska vara mycket stark. Grilla biffarna 2 minuter på varje sida över direkt glödvärme. Värm samtidigt barbeculöken på grillen.
Lägg upp biffar med barbecuelök på varma tallrikar. Servera med rostad potatis & kanske en tomatssallad men glöm inte å lägga till points för det.
Dateweekend 6 juni
Dateweekend började med Bellinifrukost hemma. |
Checkade in på Grand hotel hörnan i Uppsala! |
En liten stänkare med Domkyrkan i bakgrunden. |
Picknic i Stadsparken på nationaldagen. |
Härlig middag på Aaltos! En av förrätterna - Insalata de bistecca! |
Ravioli |
Rocchetti |
Vitello fiorentina |
Magisk dessert - Zabaglione |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar