söndag 8 juni 2014

Grillad Biffstek med Barbecuelök & rostad potatis 11 propoints

Vilken härlig helg det varit. Först dateweekend i Uppsala (bifogar lite bilder) med mannen och sedan två härliga dagar hemma. Det som var mindre roligt var att han snott min destination, jag hade redan bokat hotell & restaurang för vår nästa dateweekend, får tänka om nu då ;) Men vad är oddsen för det? Great minde think alike.

Idag har det klippts gräs, tvättats fönster & oljat träpelare.

Dax att avnjuta en grillad middag & få sitta ute och äta. Underbart.

Grillad Biffstek med Barbecuelök & rostad potatis 11 propoints
2 portioner

2 biffstekar à 200 g
salt med röksmak
nymald svartpeppar

Barbecuelök:
2 medelstora rödlökar, skivade
1 dl barbecue hicory sauce
salt och nymald svartpeppar
1 spray olja
10 g smör

Rostad potatis
4 potatis
Purjolök
Persilja
1 spray olja
Kryddor

Börja med att bryna löken i lite olja i en tjockbottnad stekpanna eller gryta och krydda med lite salt och peppar. Tillsätt smöret och barbecuesås och täck med lock. Låt sjuda under lock i 15–20 minuter eller tills löken fått en mjuk och chutneyliknande konsistens. Ställ löken åt sidan.

Dela potatisarna i bitar, spraya med olja och lägg i ugnsform. Krydda. Stek i ugnen på 225 grader i ca 25 min. Tillsätt purjolök & persilja de sista 10 minuterna.

Låt kol brinna ner till en askgrå glödbädd. Stäm av värmen som ska vara mycket stark. Grilla biffarna 2 minuter på varje sida över direkt glödvärme. Värm samtidigt barbeculöken på grillen.

Lägg upp biffar med barbecuelök på varma tallrikar. Servera med rostad potatis & kanske en tomatssallad men glöm inte å lägga till points för det.



Dateweekend 6 juni 


Dateweekend började med Bellinifrukost hemma.

Checkade in på Grand hotel hörnan i Uppsala!


En liten stänkare med Domkyrkan i bakgrunden.

Picknic i Stadsparken på nationaldagen.

Härlig middag på Aaltos!
En av förrätterna - Insalata de bistecca!

Ravioli

Rocchetti

Vitello fiorentina

Magisk dessert - Zabaglione

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar