Ingen aning men ibland måste man bara njuta.
Vi kickade igång vår underbara Alla hjärtan kväll med fördrink på hotel Sheraton, mycket goda.
Väl på F12 fick vi ett trevligt bord och en käck trevlig servitör. Vi började med varsitt glas Champagne och sög in atmosfären.
Först serverades en så kallad "amuse bouche" dvs aptitretare
Levaine bröd, grissini och knäcke med kycklinglevermousse och Portvinsgele
Första förrätten
Ostron & Slanggurka
med rostade alger och citrongräs
Dryck: "air" 2010, Casa Mouraz, Minho, Portugal
Andra förrätten
Stekt kalvbräss
med mandel & shizoblad
Dryck: Ghostwriter Chardonnay 2009, Ghostwriter, Kalifornien, USA
Tredje förrätten
Silverlök & åkeröäpple
med terökt anklever och maltbröd
Dryck: Fejö Cider Demi Sec 2008, Fejö Cider, Danmark
Första varmrätten
Piggvar & griskind
med lavainebröd och champagne
Dryck: Dûrnsteiner Hollerin Riesling Smaragd 2009, FX Pichler, Wachau, Österike
Andra varmrätten
Oxfilé Wagyu 10+
med japansk pumpa och betor från Ugglarp
Dryck: Duet 2007, Edi Simcic, Primorska, Slovenien
Början på ett slut
Citronsorbet
med pistagekross
Första desserten
Fourme Dámbert
med Anjoupäron och pain dépice
Dryck: Raisignac NV, Jean-Luc Pasquet, Charente, Frankrike
Andra desserten
Salmbär "Prinsessan på ärten"
med choklad, olivolja och kaffe
Dryck: Mullineux Straw Wine 2009, Mullineux Family Estate, Swartland, Sydafrika
Efter detta fick vi även en liten prinsesstårta till kaffet och sedan tryfflar och gelehjärtan till notan.
En mycket snygg detalj var att varje gång jag gick på damernas böts min servett ut till en helt ny, det är klass det.
Att vi såg kändisar som drack rosevin genomgående till denna fantastiska meny var mindre klass det.
Nöjda? Svar ja!
Mätta? Svar oh ja!
Fattiga? Svar ja!
Var det värt det - absolut!
Vi kan varmt rekommendera restaurang F12 med personal för en kulinarisk upplevelse.
Over & out!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar