fredag 6 januari 2012

Trettondagen - entrecote 13 propoints

Ikväll lagade vi till en riktigt stor och härlig entrecote. Mums.

Entrecote med ugnsrostade rotsaker, sås och stekta champinjoner. 13 propoints

2 portioner

2 entrecote a' 200 gram
2 potatis
1 palsternacka
1 morot
1 gul lök
1 klyfta vitlök
Färska champinjoner
Cocktailtomater
Olja
Kryddor

Sås:

Schalottenlök
1 dl milda mat 7%
Minimjölk
Kalvfond
Gelé
Cognac
Fransk senap
Pepparmix
Mm enligt tycke å smak

Koka ihop till en kraftig och god sås.

Strimla rotsaker grovt tillsammans med lök och vitlök. Lägg i ugnsform med olja och kryddor. Stek ca 25 min i 225 grader. Lägg in tomater sista 5 min.

Stek champinjoner i klyfter. Salt & peppar.

Stek entrecote hastigt till lämplig stekgrad. Tillsätt stekskyn till såsen.

Servera å njut.

Bon apetit!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar